BEZÁR

/

Visszatérés / Visszatérítési irányelv

Köszönjük, hogy vásárolt a magyarotthon webáruházban!

Ha nem teljes mértékben elégedett a vásárlásával, állunk rendelkezésére segítségnyújtásra.

Megrendelés lemondása

Elfogadjuk a megrendelés lemondását, amíg a termék nincs kiszállítva vagy előállítva. Ha a megrendelést lemondják, teljes visszatérítést kap. Nem tudjuk lemondani a megrendelést, ha a terméket már kiszállították.

Visszatérítés (ha alkalmazható)

Elfogadjuk a termékek visszatérítését. Az ügyfelek jogosultak arra, hogy 14 napon belül kérelmezzék a termék visszatérítését a termék átvétele után. A visszatérítéshez a terméknek felhasználatlan állapotban és eredeti csomagolásban kell lennie. A visszatérítéshez szükséges a nyugta vagy a vásárlást igazoló bizonylat. Kérjük, ne küldje vissza a vásárlását a gyártónak. Az ügyfeleknek csak egyszer kell fizetniük a szállítási költségeket (ideértve a visszatérést); A termék visszaküldéséért a fogyasztóknak nem számítunk fel újratöltési díjat. Nem számítunk fel kezelési díjat a visszaküldésért. Ön felelős a visszaküldés postaköltségeiért.

Visszatérítések (ha alkalmazható)

Miután megkapjuk és ellenőrizzük a visszaküldött terméket, értesítést küldünk Önnek a fogadásról. Továbbá értesítjük Önt a visszatérítés elfogadásáról vagy elutasításáról. Ha elfogadjuk a visszatérítést, akkor feldolgozzuk, és a visszatérítés összege automatikusan jóváíródik a hitelkártyáján vagy az eredeti fizetési módon, bizonyos napokon belül.

Késői vagy hiányzó visszatérítések (ha alkalmazható)

Ha még nem kapta meg a visszatérítést, először ellenőrizze banki számláját. Ezután lépjen kapcsolatba a hitelkártya-szolgáltatójával, mivel előfordulhat, hogy néhány napot vesz igénybe, mielőtt a visszatérítés hivatalosan is közzé lesz téve. Ezután lépjen kapcsolatba a bank

Visszatérés (ha alkalmazható)

Elfogadjuk a termék visszaküldését. A vásárlóknak joguk van a termék átvételétől számított 14 napon belül visszaküldeni a terméket. A visszaküldéshez jogosultak csak azok a termékek, amelyeket nem használtak, és azok azonos állapotban vannak, mint amikor megkapták őket. Az eredeti csomagolásban kell lenniük. A visszaküldés teljesítéséhez szükséges a blokk vagy a vásárlás igazolása. Ne küldje vissza a terméket a gyártónak. A vásárlóknak csak egyszer számítunk fel szállítási költséget (beleértve a visszaküldéseket); Nem számítunk fel újrabeszállítási díjat a termék visszaküldéséért. Nem számítunk fel kezelési díjat a visszaküldésekért. A visszaküldés postaköltségéért Ön felelős.

Visszatérítések (ha alkalmazható)

Miután a visszaküldött terméket átvettük és ellenőriztük, értesítést küldünk Önnek a visszaküldésről. Továbbá értesítjük Önt a visszatérítés jóváhagyásáról vagy elutasításáról. Ha jóváhagyják, akkor a visszatérítést feldolgozzuk, és bizonyos napokon belül jóváírjuk a hitelkártyájára vagy az eredeti fizetési móddal.

Késői vagy hiányzó visszatérítések (ha alkalmazható)

Ha még nem kapta meg a visszatérítést, először ellenőrizze a bankszámláját. Ezután lépjen kapcsolatba a hitelkártya-kiadójával, mert lehet, hogy néhány napig tart, míg a visszatérítés hivatalosan is megjelenik. Ezután lépjen kapcsolatba a bankjával, mivel általában van feldolgozási idő, mielőtt a visszatérítés megjelenik. Ha mindezt elvégezte, és még mindig nem kapta meg a visszatérítést, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a magyarotthon@outlook.com e-mail címen.

Szállítás

Az Ön felelőssége a termék visszaküldésének postaköltsége. A szállítási költségek nem visszatéríthetők.